07-07-09

*Dag 3: San Fransisco (6 juli)*

Hallo allemaal,

Onze boot vertrok om negen uur stipt richting Alcatraz-Island, dus we moesten vroeg uit de veren. Om half acht moesten we al aan het ontbijt zitten om op tijd te kunnen inchecken voor onze trip naar het eiland. Met gepaste Amerikaanse vriendelijkheid en enthousiasme werden we door de crew onthaald op de boot. Eens op het eiland werden we door een korte introductiefilm wat ingeleid in de 150-jarige geschiedenis van Alcatraz. Maar het hoogtepunt van de trip was toch wel het bezoek aan de eigenlijke celblokken, waar onder andere “El Capone” en “The Bird Man” vastgezeten hadden. De gevangenis was de hel op aarde voor de gevangen, terwijl de mensen die tegelijkertijd op het eiland woonden het beschreven als de meest ideale plek om op te groeien. Na de leerrijke trip aan de grijze gevangenis bezochten we een van de meest kleurrijke plaatsen in SF, Pier 39. Op de pier waren er talloze winkeltjes in alle kleuren, soorten en formaten. Van een grote chocoladewinkel, “The Chocolate Heaven”, tot een winkel met allerlei hebbedingetjes voor linkshandigen, “Lefty’s”. Aan de andere kant van de pier lagen meer dan honderd zeeleeuwen samen op hoopjes op drijvende houten panelen. In een kleine surfshop met aanliggend restaurant, “Wipeout”, hebben we lekker en overvloedig gegeten. Om de calorieën van onze uitgebreide maaltijd eraf te stappen, deden we meteen de zware klim richting Lombard te voet. Lombard staat bekend als het meest bochtige en steilste straatje van de wereld. Vandaar gingen we terug te voet helemaal naar beneden om met de beroemde “Cable Cars” diezelfde klim nog eens opnieuw te doen (een “geniale ingeving” van Koen, die qua nutteloos werk verrichten wel kan tellen). Omdat we de wachtrij van een uur niet zagen zitten, zijn we dan maar weer te voet (!!) richting Mission Street gegaan om het computerprobleem van Christel op te lossen. Aangezien het probleem nog niet opgelost was, gingen we nog even iets drinken. Daarna splitsten we ons op om de taxi te nemen. De mannen gingen rechtstreeks naar het hotel, en de vrouwen nog even langs Mission Street om een danswinkel te bezoeken, waar ze de deuren voor hun neus zagen dichtgaan. Het computerprobleem is opgelost, en nu zitten we naast elkaar aan onze blog te werken. Het is nu 8.30 PM hier, en we overwegen of we nog iets gaan eten als avondeten.

 

BESLUIT: San Francisco is een zeer mooie stad, maar het Best Western is misschien toch niet echt The Best. Het hotel is verre van in orde, en zeker geen aanrader. 

xxx

Lachen

06:18 Gepost door femke-van-duyse - in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

hey Ik wens jullie nog een prettige vakantie.

Gepost door: Martin | 07-07-09

Oef! Blij dat jullie niet in Alcatraz moesten blijven. Wat een ervaringen! Een dikke knuffel voor jullie alle 9.

Gepost door: Tante Inne | 07-07-09

grootva ziet Alcantraz wel zitten kwestie van gewoonte zegt hij. Grootva en grootmoe hebben alles gelezen en voelen zich nu wat geruster. Grootva is wel een beetje jaloers. Het is in ieder geval een prachtige reis denk ik.

Gepost door: tante gudrun | 07-07-09

strak schema goed om te lezen dat jullie er goed geraakt zijn. Volgens mij hadden we nog wel wat langer in Werchter kunnen blijven gezien de wachttijd die jullie op Zaventem hadden ;). Veel plezier verder en ik blijf jullie reis volgen

groetjes Ome bart

Gepost door: Ome Bart | 07-07-09

Wat leuk om al jullie ervaringen te lezen! Wat jullie zeker ook moeten doen is eens een boekenwinkel bezoeken, in de grotere zaken is er meestal een leeshoek en een coffeeshop in ondergebracht, een aparte ervaring dus. Tevens raad ik jullie aan om eens een koffie te drinken (of thee of chocomelk) in een Starbucks zaak. Ook dat is de moeite waard.

Gepost door: familie TRAP | 07-07-09

Het lijkt me echt de moeite waard jullie reis. Ik zou er ook bij willen zijn. Nog veel plezier en we blijven jullie volgen.

Gepost door: tante Carola | 08-07-09

De commentaren zijn gesloten.