14-07-09

*Dag 8: Op weg naar Las Vegas (11 juli)*

Vandaag een overgangsdag. De rit van Visalia naar Las Vegas werd door onze twee first lady’s wijselijk in twee dagen opgesplitst. Zaterdag van Visalia naar Barstow en de dag nadien van Barstow naar Vegas.

 

Op weg naar Barstow is voor mij voorbehouden als blogdag.

 

Ik moet het toegeven: alles langs de weg is inderdaad bigger dan wat je in Europa ziet: de wijngaarden zijn uitgestrekter dan in de Bourgognestreek, de appelsienenplantages zien er in het Zuiden van Europa net iets bescheidener uit, de Mojave-woestijn lijkt eindeloos. By the way, zij die vorige week donderdag mijn fiscale column in de enige kwaliteitskrant van Vlaanderen hebben gelezen, zullen hebben opgemerkt dat ik aan Frank De Winne en de chef eindredactie van De Standaard de groeten heb gedaan van ergens in de buurt van de Edwards base, alternatieve landingsplaats voor de Space Shuttle. Welnu, dit is niet gelogen. We waren daar en ik heb dan ook echt de groeten gedaan.

 

Veel natuur, maar toch steeds weer met de hand van de mens om de omgeving naar zijn hand te zetten. Een windmolenpark waar dat van Brugge – Zeebrugge klein bier tegen is (en dat van Kruibeke in de buurt van de Hollestraat nog minder). Een zonne-energiecentrale van honderden hectares midden in de woestijn. Neen Bert, de zuster van de kerncentrale van Doel heb ik hier nog niet gezien (dus ook geen Beveren hier met weinig belastingen). Obama kan hier de kaart van de alternatieve energie voluit spelen.

 

Nu we het toch over mijn favoriet Obama hebben, wij horen op de Highway - radio dat maandag de hearings beginnen over de benoeming van Sotomayor als rechter in de Supreme Court. Waarom zo speciaal, hoor ik je denken? Wel, ik ben aan mijn beroep en mijn gezondheid verplicht te zeggen dat dit bewijst dat Obama echt verandering betekent. Hij draagt voor het eerst een Latino – rechter voor, opgegroeid in een sociale woonwijk in de Bronx, dochter van een alleenstaande moeder en notoir diabetes. Change? Yes, we can!  Ook Bart De Wever durft blijkbaar zo een Obamaatjes doen (al is het niet zijn favoriet). Op deze Vlaamse feestdag wens ik Bart De Wever ook proficiat met zijn huwlijk, zijn nieuwe regering en zijn gedurfde nieuwe minister van Voka.

We zijn nu echt de woestijn binnengereden. Wat een tropische wind zeg! Verkoeling brengt die niet. Three Digits – temperaturen, boven de 100° graden ….. Fahrenheit weliswaar. Voor dat we op de KOA campground een frisse duikpartij en een spelletje teambal in het water houden (jongens tegen meisjes, glansrijk gewonnen door de jongesn natuurlijk), hebben we nog een prachtig Wilde Westen mijnstadje bezocht: Caligo. Voor één/derde authentiek, voor twee/derde in zijn oude glorie hersteld, prachtig gelegen tegen een bergwand met het oude mijntreintje dat in de buik van de berg verdwijnt op zoek naar zilver. De straatgevechten tussen de goldseekers komen zo voor je ogen als je door Mainstreet wandelt. Dit moet het Bokrijk van Californië zijn, maar dan toch net iets authentieker.

 

De BBQ op de camping kwam aanvankelijk niet tot nauwelijks op gang, maar met de technische kennis van Peter werd alles in een oogwenk opgelost en konden we tot in de late uurtjes in het donker lekkere stukken Amerikaans rundvlees en kipfilet verorberen. Daar in België ook BBQ – weer? Hier alle dagen, mocht het voor jullie daar een troost zijn.

Morgen naar Las Vegas. Zou ik daar nu eindelijk een trendy T-shirt krijgen? Ik voel het in mijn kleine teen: het wordt: "Shop the Planet".

Geschreven door Koen vd

xxx

Lachen

00:54 Gepost door femke-van-duyse - in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

verslag van mijn broer Je moest het niet eens vermelden Koen ,ik wist het zo dat jij dat verslag geschreven had. Vorige week was het hier absoluut geen bbq weer, regen en koud, typisch vlaams weer. Nu is het hier beter: 20- 25 gr.

Gepost door: tante gudrun | 14-07-09

Koen, hunt for that trendy T-shirt! Wij horen hier op de radio dat Obama het moeilijk begint te krijgen in de VS omwille van de financiële putten en dat hij zijn 'change' duur zal moeten betalen. Maar omwille van censuur zal zo'n boodschap niet snel op de US radio komen...

Gepost door: familie TRAP | 15-07-09

Reclame Net terug van ook eventjes weggeweest. We hebben ook prachtig weer gehad, maar je doet ons toch watertanden met je verslag. Het is een heuse reclame. Inderdaad de eerste keer overkomt je heel wat. De grootsheid van alles doet alles hier teniet.

Gepost door: Tante Inne | 22-07-09

De commentaren zijn gesloten.