17-07-09

* Dag 12: Bryce Canyon (15 juli)*

Hallo allemaal,

De ochtend begon voor de familie Van Duyse iets later dan gepland aangezien ze hun (on)bewust overslapen hadden. De zonen Van Oevelen konden hier helemaal niet mee lachen. Hun mama had zo haar best moeten doen om ze op tijd en tegen hun goesting uit hun bed te krijgen en nu bleek dat ze zeker nog een half uur langer hadden kunnen slapen. Terwijl de luie familie een ontbijt nam ging Christel om postzegels zodat we kaartjes zouden kunnen schrijven.

Een uurtje later dan voorzien, vertrokken we dan toch nog naar de Bryce Canyon, dit was slechts 10 minuutjes rijden van aan onze camping, die trouwens reuze groot is. We kwamen aan de ingang waar ze ons vertelden dat we nog maar een klein eindje met onze camper verder mochten aangezien er gisteren bosbranden waren geweest.  We plaatsten onze camper op een parking en propten ons allemaal in een shuttel.  Aan het sunset point stapten we uit en begonnen we aan de Navayo trail. Deze wandeling bracht ons naar zeer machtige plaatsjes! De eerste helft van de wandeling, het afdalen in de canyon dus, verliep zonder enig probleem. Buiten het feit dat de mannen de vele, langdradige fotoshoots stilletjes aan wel beu werden. We zagen echt prachtige landschappen! Helemaal beneden haalden we onze pic nic uit en gingen gezellig op een boomstam lunchen. Het was ons al opgevallen dat de Bryce Canyon een zeer toeristische trekplijster voor vlamingen was. Na twintig minuten pauze begonnen we aan onze klim terug naar boven en net nu begon de zon weer zeer fel te schijnen. En ja, we moeten allemaal toegeven dat het zwaar was onze terugtocht. Natuurlijk bereikten alle vijf de jongeren ruim 10 minuten voor de volwassen de top! Na even uitgepuft te hebben stapten we nog naar het sunrise point waar we weer overweldigd werden door een prachtig uitzicht. We gingen op zoek naar een shuttel die ons terug kon brengen maar dronken eerst nog iets lekker fris.

Op de terugweg wou Aline bij Maaike in de camper zitten, aangezien ze elkaar anders 10 minuten niet zouden zien, maar dit liep mis. Het ijzeren trapje om op het bed te geraken ligt altijd boven op een kast en jullie kunnen het wel al raden zeker, dit viel naar beneden en belandde op het hoofd van Aline en op het hoofd en het oor van Maaike. Ik denk dat we blij mogen zijn dat ze niet al te veel hersenen hebben want anders was er vast niet meer veel van over. Nee, grapjen hé, er zijn wel wat traantjes gevloeid en even vreesden we toch voor een hersenschudding. Maar de sterke meisjes besloten om gewoon verder te gaan en dus namen we een frisse duik in het zwembad. Toch waren sommigen van ons net iets meer te vinden voor een zalig warm brubbelbad. Het lezen na het zwemmen was niet echt een groot succes aangezien er grote wolken voor de zon hingen die de temperatuur sterk naar beneden haalden.

Rond half negen gingen we eten in het restaurant aan de camping, we moesten zeker een kwartiertje stappen voordat we er waren. Na het eten moesten we dringend nog enkele inkopen doen in de winkel naast het restaurant die maar liefst tot 10 uur open was.  Met onze handen vol zakken zochten we in een doolhof van campers de onze terug. De vrouwen zaten bijna een “straat” te ver maar werden gelukkig gered door superman Koen. Tot hiertoe was Maaike heel vrolijk geweest maar toen ze in de camper kwam werd ze plots misselijk en lijkbleek. Misschien had ze toch een beetje last van de slag op haar hoofd? Moeke besloot dat Maaike beter een nachtje beneden kon slapen.

Na weeral een sportieve maar vermoeiende dag zochten we allemaal ons nestje op en vielen we allemaal in slaap!

Geschreven door Femke

 xxx

Zoenen

06:17 Gepost door femke-van-duyse - in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

hallo iedereen

Blij van eens wat beelden van jullie te zien, we waren bijna vergeten hoe jullie er uitzien, want het begint nu toch al lang te worden dat we jullie gezien hebben. Aline valt ook altijd in de prijzen als er iets gebeurd hé,en nu deelt Maaike ook mee,n hopelijk valt alles verder mee.
nog veel gr, kus, en knuf van opa en oma

Gepost door: oma en opa | 17-07-09

Hello there America!

how are you, guys?
zo leuk om het hier allemaal een beetje te kunnen volgen. Ben jaloers op al jullie straffe verhalen!
ale, veel plezier daar nog, niet te zot( hè, Aline en Maaike ?!) en denk eraan : Ik volg jullie op de voet!
Groetjes aan iedereen daar en nonkel Peter, I love ' het lijveke goes international' ;) !

Silke

Gepost door: Silke | 17-07-09

Leuke foto's Plezant om ook wat foto's te bekijken .En by the way Maaike en Aline, jullie hebben toch niet te veel verstand verloren zeker ? Wees toch maar voorzichtig hoor want dit verhaal ga ik toch niet briefen aan grootmoe en grootva. We zijn juist terug van Zaventem waar Karen binnen een half uurtje gaat opstijgen om aan haar midden oostenavontuur te beginnen.Geniet nog veel van jullie Amerikareis.

Gepost door: tante gudrun | 17-07-09

Aiai Aline, ik had al gehoord dat je ooit op vakantie uit een (stapel)bed gevallen was en nu (een deel van) een bed dat op jou valt...pech pech pech

Gepost door: Leen, bart, ines en thomas | 17-07-09

Ongevallen Is het toch gevaarlijk om met familie van Duyse op reis te gaan?

Gepost door: ?RCT | 21-07-09

SOS Gelukkig is er een dokter mee. Dat maakt het voor ons toch een beetje geruststellender. Maar Maaike en Aline zo'n kloeke meiden gaan hun niet gewonnen geven. Daar ben ik zeker van. Alvast voor die 2 lieverds een hele dikke knuffel en als er iets is bel me maar ik kom jullie direct depanneren.

Gepost door: Tante Inne | 22-07-09

De commentaren zijn gesloten.