20-07-09

*Dag 15: Raften op de Colorado River (18 juli)*

Hédaar in ons regenachtig landje, hier nog een beetje nieuws uit het bloedhete Amerika.

40°C zijn we zo stilletjes aan gewoon aan het worden. Zelfs voor 45° draaien we ons hand niet meer om, zeker als we op het heetst van de dag enkele uren kunnen doorbrengen op of in de Colorado River.

Onze dag begon een beetje lui. We mochten nl. eens uitslapen, want we hadden een raftingtocht geboekt die pas om 12u begon. Nicolas en Peter maakten dan ook dankbaar van de gelegenheid gebruik om superlaat uit hun bed te komen. De meisjes en Gilles zorgden ervoor dat ze toch eerst nog even konden gaan zwemmen.

En dan richting Moab centrum voor ons raftingavontuur.  Vermits er deze winter veel sneeuw op de bergen lag en het in het voorjaar veel had geregend, stond er in de Colorado voldoende water om nog een aantal rapids van klasse 1,2 en 3 te kunnen meepikken. En dat was “fun”, vnl. de klasse 3 rapid deed het water om onze oren spatten. Maar onze gids stuurde de boot met stevige hand door alle versnellingen heen. Een kanootje had minder geluk, maar alles liep goed af. Ondertussen mochten we op de kalmere delen (en dat waren er vrij veel) het water in.

We lieten ons heerlijk meedrijven met de stroming van de Colorado terwijl we de prachtige rode heuvels met daarbovenop de rode rotsen rondom ons bewonderden.

Puur genieten!

Heel wat films werden hier gedraaid. De rode rotsen lijken net vestigingen hoog op de zandheuvels.

Uit de boot springen, geen probleem, maar erin geraken! We moesten elkaar optrekken aan onze zwemvest. Ook een kwestie van gewoonte. Gilles kon uiteindelijk zijn papa helemaal alleen in de boot trekken.

We meerden even aan ter hoogte van een klein zandstrandje, waar we een lekkere lunch gebruikten. Heertlijk zo in de vrije natuur. En maar smeren met zonnecrème!

Gedurende het vervolg van de tocht maakten we nog even onzacht kennis met een rots, maar voor de rest verliep alles gesmeerd en nadat onze half gedrogeerde chauffeur ons naar de campers had terug gebracht, konden we onze reis verder zetten.

We trokken verder richting Monument Valley. Onder begeleiding van Michael Jackson passeerden we weer sterk wisselende landschappen, altijd anders maar vaak geweldig mooi! Hier en daat stond een hert verwonderd toe te kijken.  Hé, er passeren hier twee campers!  Ik denk zelfs dat ik een slang heb gezien!, maar er wordt aan getwijfeld …

En bij valavond verscheen Monument Valley, met zijn prachtige skyline aan de horizon.

Het belooft morgen weer een dagje vol Oooh’s Aaah’s te worden!

En oh ja, tante Inne en nonkel Jos, van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksverjaardag!

 

Geschreven door Geertrui

xxx

Lachen

17:37 Gepost door femke-van-duyse - in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dank je wel! Heel erg bedankt lieverds om in jullie fantastische overvolle vakantie toch nog eventjes tijd te vinden om aan ons te denken. Dikke zoen!!!

Gepost door: Tante Inne | 23-07-09

De commentaren zijn gesloten.