24-07-09

*Dag 20 Joshua Tree NP (23 juli)*

Hey Guys, hoe is 't daar in ons allerliefste Vlaanderland?

Hier is 't weer keiwarm en de nacht heeft hier in de Colaradowoestijn absoluut geen verkoeling gebracht. Vandaag wachten ons opnieuw enkele uren rijplezier op de rechte Amerikaanse wegen, richting Joshua Tree National Park. Hervé, onze trouwe, door sommigen toch wat gehate reisgezel, geraakt stilletjesaan ook een beetje vermoeid en vertoont steeds meer tekenen van aftakeling. Naast een kapotte doucheknop is nu ook de scharnier van een kastje losgekomen, de bescherming van een lamp naar beneden gevallen en een vijs uit de knop van de WC-deur gevallen. Een ruitenwisser waren we enkele dagen geleden al kwijtgeraakt, maar gelukkig konden we deze nog recuperen en met vrouwelijke deskundigheid op zijn oude plekje terugplaatsen.

Nog voor de middag bereiken we zonder veel problemen Joshua Tree National Park. Hier gaat de Coloradowoestijn over in de Mohavewoestijn wat zich uit in een ietwat andere plantengroei. De eerste Joshua Tree die we te zien kregen wordt meteen door ondergetekende op de gevoelige plaat vastgelegd. Mijn collega-fotograaf wil echter een mooi, groot, imponerend exemplaar op foto  vereeuwigen, maar wordt hierbij gedwarsboomd door haar liefhebbende echtgenoot die weigert Hervé te laten stoppen op het volgens haar geschikte moment, zodat ze het moet stellen met enkele "miezerige, onbenullige" boompjes. Vast van plan een prachttree te vinden, gaat ze dan maar te voet op zoek ...

Naast de Joshua- en Yuccabomen, vragen ook de rotsformaties en de cactussen om een beetje aandacht. Een korte wandeling tussen de cactussen zorgt ervoor dat de zool van mijn teenslipper omgetoverd wordt tot een speldekussen! Venijnig prikkende dingetjes, nietwaar Nicolas?

En dan trekken we  verder richting kust, want onze kinderschaar ziet Seaworld in San Diego beter zitten dan Palm springs. We vinden nog twee plaatsjes op een camping in Oceanside, ten noorden van San Diego. Na een korte wandeling tot aan de zee, gaan we vandaag eens vroeg slapen, zodat we lekker lang kunnen dromen van orka's en haaien. Tot morgen!

Geschreven door Geertrui.

xxx

Zoenen

08:22 Gepost door femke-van-duyse - in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

vrouwelijke deskundigheid Gelukkig zijn er handige vrouwen bij om allerlei klusjes uit te voeren . Maar er zijn natuurlijk ook economisten nodig om de geldzaken een beetje in goede banen te leiden , de kinderen zorgen dan voor de jeugdige final touch en zo kan deze prachtige vakantie alleen maar een groot succes zijn he amerikareizigers. Over de plas is het maar triestig weer, onweders,wind...zondag zou er verbetering komen, een beetje pech voor ons maar ja..nonkel Bert moet nog een beetje werken (tegen zijn zin natuurlijk)

Gepost door: tante gudrun | 24-07-09

Hey,

Het is echt super tof om jullie avonturen te blijven lezen! :)
Alleen maken ze me een beetje jaloers ;)
Echt leuke dingen dat jullie doen!
Als jullie terug zijn , moet je me maar nog wat vertellen over Sequoia en Kings Canyon.
Ben nieuwsgierig, heb namelijk over dat park een werk moeten maken bij toerisme... :)

Hier begint de zon een klein beetje door te komen... maar zo voelt het nog niet echt.
Mijn zomerkleren zijn sinds Italië niet meer uit de kast geweest. :(
En op de praktijk (ben bezig met mijn vakantiewerk nu hé) zie ik ook al niets van het weer, mocht dat weer dan opeens goed zijn...
's Avonds wordt het al zo erg dat ik de telefoon opneem met:
"Medisch Huis Twee Bruggen, goedemorgen! :) oeioei :)

Ma allé, nog hééél vééél plezier daar hé!!
Groetjes!!

Gepost door: Diete | 24-07-09

Wegwerpmaatschappij Ge weet toch dat Amerika een wegwerpmaatschappij is. Alles 1 keer gebruiken en up de vuilbak in. Zo gaat dat ook zijn met de camper. Wie wil die nog gebruiken nadat die 2 Vlaamse families daar in rondgetoerd hebben? En de verzorgingssector daar ken je toch ook Geertrui. Die cactussen door je teenslippers dat noemen ze voetreflexologie. Alvast nog veel pret en vele zoenen aan jullie alle 9

Gepost door: Tante Inne | 24-07-09

Aftellen Wij tellen de dagen af om jullie terug te zien. Volgen alles op de voet met planning en briefing van onze dochters. Wees voorzichtig en vele zoenen.

Gepost door: Grootmoe en Grootva | 24-07-09

hey amerikaanse vlamingen

eindelijk na 3 dagen nog eens wat nieuws van jullie, alles lijkt ok bij jullie, om jullie gerust te stellen, hier is ook alles dik in orde
buiten het weer, een typische belgische zomerweek achter de rug. Zoals ge ziet zijn de Christiannekes, stillekens aan werledberoemd aan het worden. Kies volgens jaar een ander continent, en alles komt in orde.
We beginnen nu toch stilletjes aan naar jullie terugkeer uit te kijken.
Nog hééél vééél kusjes en knuffels van
opa en oma

Gepost door: oma en opa | 25-07-09

De commentaren zijn gesloten.